Var nykter och få bidrag till körkortet

Är du också en ung högstadieelev som drömmer om att ta körkort så fort åldern är inne? Nu kan du få körkortsbidrag i Laholm om du håller dig borta från rökning, alkohol och droger under de tre år som du spenderar i högstadiet.

körkort bilskola uppkörningNär man tar körkort ska man veta att det kräver såväl tid som det kräver pengar, men om pengar är problemet så har Lagaholmsskolan i Laholm precis påbörjat ett projekt som syftar till att hjälpa elever att ta körkort – förutsatt att de håller sig borta från rökning, alkohol och droger. Detta innebär att högstadieeleverna som börjar nu i höst vid skolan har chans att få körkortsbidrag av sin skola och då är allt de behöver göra när de sedan fyller 18 år att skriva in sig på en körskola såsom exempelvis hos www.s-k-a.se och sedan kommer skolan att betala en del av kostnaden för detta. Enligt Göteborgs-Posten är detta ett projekt som heter Smart Livsstil där flera näringsidkare medverkar för att hålla ungdomarna borta från dessa osunda saker genom att ge elever som skriver på kontraktet diverse rabatter och liknande mot att de håller sig till avtalet. Västerbottens-Kuriren skriver även att kontrollen att kontraktet efterföljs sökts av eleverna själva och till tidningen säger Johnni Törnemmann som marknadsansvarig vid Laholms Sparbank som finansierar körkortsbidraget att man litar på eleverna. Han menar nämligen också att det förmodligen kommer vara elever som reagerar på om en elev som brutit mot kontraktet skulle vinna körkortsbidraget framför någon som faktiskt klarat alla år.

Vad inbegriper körkortsbidraget?

Anledningen till att man överhuvudtaget kommit på konceptet ”Smart Livsstil” grundas i att man på Lagaholmsskolan sett en ökning av rökning bland eleverna i högstadiet, och detta vill man få bort och lockar alltså med pengar till körkort, skriver Nyheter24. Men för att en elev ska kunna vinna körkortsbidrag gäller det att denne håller sig till reglerna som just inbegriper att hålla sig borta från bland annat rökning under de tre år som eleven går i högstadiet. När alla år är avklarade finns möjlighet att vinna 3 500 kronor till ett körkort – och med tanke på att det kostar att ta sitt körkort som ung är nog alla bidrag välkomna för nyblivna 18-åringar.