Från Badpod till ny MC

Sakta men säkert närmar sig våren, och när vi minst anar det kommer den att knacka på dörren. Det är en efterlängtad årstid och många ser fram emot solglasögon, uteserveringar, blommor och – ja, en väldig massa mer. För oss är det bästa med våren självklart ljudet från motorcyklarna som äntligen kan åka på de snöfria vägarna. Äntligen får vi återuppleva lukten av olja, bensin (eller disel – inte så ovanligt längre), skinnkläderna och dammet som försvinner bakom en hoj som går i 100 km/h. Till våren är det inte heller ovanligt att nya modeller och förstagångenåkare dyker upp, men det kommer vi till senare. Först bör nämnas vad som kan vara årets mest spännande hoj, nämligen Jamil Shakfahs kopia av Batmans motorcykel – även kallat Batpoden. Det var efter Jamil sett The dark knight som hans idé startade, och strax därefter var han igång.

– Det var en riktig utmaning. I början av bygget fick jag höra att jag inte skulle klara det. “Du kommer inte ens i närheten”, sa mina kompisar. De blev riktigt chockade när jag lyckades, säger Jamil Shakfah till Göteborgsposten.

Hatten av för Jamil, vilket projekt! Och han har inte bara byggt en Badpod – han tjänar även pengar på den. Badpoden är nu till försäljning och budgivning pågår, kanske någonting att införskaffa? När artikeln publicerades var den uppe i 50 000, det återstår att se var den slutar.

Viktigt vid MC-köp
För de som inte har möjlighet att bygga en egen Badpod, och istället siktar på att köpa en ny motorcykel gäller det att ha koll på utbudet. Det är många frågor som uppstår på vägen mot den perfekta hojen – speciellt om det är ett förstaköp. Hur många hästkrafter ska motorn ha? Vilka färger ska kåpan ha? Ska man kanske ha en nakenhoj? Eller en retromaskin med design från förr? Valen är många och viktiga, just för att undvika att ångra sig. En motorcykel kostar ju faktiskt en hel del, och det är trist om det blir fel. Utöver själva motorcykeln finns det massa roliga och nödvändiga köp. Skinnställ, handskar och hjälm, ett bra lås, reflex-väst  regnskydd och så vidare. Självklart måste även färger och dylik tänkas igenom, man vill ju passa ihop med sin MC. När alla inköp är klara och det är dags för första åket, gäller det att njuta. Alla vet att det är något speciellt med första gången!