Köpa begagnad bil – att tänka på

När du tänker på att köpa bil finns det en del saker att tänka på. Ska den vara helt ny eller räcker det fint med en begagnad? Kanske ska du hyra en bil istället? Frågorna hopar sig och det är bra att riktigt fundera innan köpet står fast, med avtal och stora pengar i rullning.

amazonI ett tidigare inlägg pratas det om just begagnat och att det är en charm att köpa en lite äldre bild till exempel. Samt ekonomiskt. Men du som går i köpa-bil-tankegångar, håll dig kvar så går vi igenom fördelar och nackdelar med ny vs. begagnad.

Begagnat är bra på en hel del vis. En ny bil tappar markant i värde på sisådär tre år, det är alltså inte en investering. Vad för bil behöver du och har du en önskan om ett visst märke eller en särskild modell? Fundera på om nöjet i att ha en fin, ny bil är värd amorteringar, skatt och försäkringar. Det blir ganska stora pengar. Vad du är beslutar dig för bör du räkna på kostnader att äga bilen i fråga. Finansieringen är en ganska stor del av bilköpet.

Tips och råd inför bilköpet

I en artikel i DN finns tips och råd kring samt bra tankesätt vid bilköp.  En säker och bränslesnål bil är viktiga faktorer att se till, gärna också kring utsläpp och miljö. När väl bilen är köpt, oberoende av märke, årgång och modell ska du ta hand om den. Vårda och behandla den med kärlek, en dag kanske den ska säljas vidare. Du ska dessutom sitta i den väldigt ofta, den kanske till och med ska skydda dig en hal och isig vinternatt. Se till att den är säker! Ingen vill heller köpa en inrökt och sunkig bil men trasiga säten och avsliten kamrem. De flesta vill ha kvalitet och om inte kvalitet så väldigt lågt pris. Se till att få in bilen på service på en bilverkstad, ta hand om eventuella skador, gör en ordentlig rekonditionering hos en proffsig bildvårdare. Det är en bra start på ditt liv som bilägare – särskilt om du bestämmer dig för att köpa just en begagnad gammal pärla.