Brasilien via motorcykel

Brasilien är den bästa platsen i världen. Det finns så många anledningar att besöka det här landet  – och att stanna i det. Eller åtminstone se till att verkligen uppleva det med alla sinnen innan man drar vidare. Här finns det gott om spännande djur och växter, bland annat papegojor som flyger runt! Maten här är väldigt god också, det finns mycket härliga kryddor och en inspirerande uppfinningsrikedom när det kommer till matlagning. Det är mycket ris till maten, men det finns gott om alternativ.
Shoppingen är toppen, bland annat har jag bytt dekor på min MC.

I Brasilien är släkten något som ligger nästan alla nära om hjärtat. Familjen är det viktigaste och något av det man lägger ned mest tid på. Det gör även att barn här bor hemma mycket längre än de gör i till exempel Sverige, ibland ända tills de gifter sig och flyttar ihop med någon annan. En ”flytt hemifrån” kan också betyda att bosätta sig i ett litet hus på föräldrarnas bakgård.

Det är en helt annan atmosfär här än i många andra delar av världen. Man kanske inte kan tro det, men faktum är att man kan känna sig mycket tryggare här än i många andra länder. Det är en lugn och öppen stämning där alla är öppna för en diskussion om det mesta. Och prata gillar brasilianarna att göra, så tro inte att du ska få sitta ifred med din bok på bussen! Den här stillsamheten som ligger över kulturen har förstås sina nackdelar. Att kalla invånarna i Brasilien för tidsoptimister är att linda in det väldigt mjukt. Det är helt enkelt inte så noga här vad klockan är eller vilken ungefärlig tid man bestämt för möte. Lägg i regel till ungefär en halvtimme, eller kanske till och med mer, för den fördröjning mötet kommer få.

Över huvud taget är Brasilien ett väldigt vackert och spännande land, som vi råder alla att se till att inte missa!