Inred dina drömmars garage

Ett garage kan användas till många saker. Men oavsett användningsområde är bra inredning ett måste för att man ska kunna använda garaget till fullo.

Vad har du i ditt garage? Några hojar som du vårdar ömt, eller en massa bråte som du varit för lat för att slänga. Kanske måste du låta dina fordon stå utomhus, eller i ett hyrt garage, p.g.a. den stora oredan i garaget. I så fall kan det vara dags att börja med en rejäl storstädning. Sedan kan du ge dig i kast med att inreda det städade utrymmet. Ett garage kan användas till mycket, och beroende på hur stort det är kan det rent av bli aktuellt med ett utrymme som används till flera saker. Det kan handla om att både förvara trädgårdsredskap och ha utrymme för att serva hojarna.

Oavsett vad du vill använda garaget till är en lagerhylla i princip ett måste. Den kan användas till att förvara såväl stora färgburkar som småprylar. Genom att inreda lagerhyllan med förvaringsfack, lådor eller annat kan man förvara i princip vad som helst. I det här klippet finns många tips på hur man kan inreda ett garage efter olika behov.

Det mångsidiga garaget

Garage med gamla verktygHar du fler garage än du behöver? Ja, det finns faktiskt de som har det så. I takt med att det blir svårare att hitta bostäder, både i Sverige och i många andra länder, blir det vanligare och vanligare att garage byggs om till bostäder. De som sjösätter dessa projekt kan göra det för att hyra ut de ombyggda garagen, eller för att bo där själva.

Ett exempel på det senare är Jérémie Buchholtz, som byggde om ett garage i Bordeaux till en bostad på 40 kvadratmeter. Bilder och planlösning finns här.

Det går också att driva en butik i ett ombyggt garage. Fördelen med detta är att man kan betjäna kunder även när butiken är stängd, om man har tid för dem. En som driver denna typ av butik är Anette Larsen i Gävle. Läs mer om hennes butik här.

Om du vill bygga om ditt garage för att använda till annat behöver du tillstånd. Läs mer här om hur du går till väga.